Happy new Paris!!
Door: Virginia
Blijf op de hoogte en volg Virginia & Shanna & Sharon
08 Januari 2009 | Frankrijk, Parijs
Voor al jullie lezertjes die ik om 12 uur 's avonds niet drie dikke kussen heb gegeven (terwijl dat toch aardig wat mensen waren) hierbij nog een onwijs gelukkig nieuwjaar gewenst! Zoals jullie zien zijn Shan en ik weer terug in Parijs. Jaja life goes on en na een paar ubermooie kerst- en vrije dagen thuis is het nu toch echt weer tijd om aan het werk te gaan. Ik wil wel alle kijkbuizertjes bedanken die samen met mij een lekker feestje hebben gevierd in Hollandia, het waren echt twee superweken!! Met als hoogtepunten natuurlijk het overkomen van William uit Italie voor een weekje en een supermooie oud-en-nieuw in amsterdam.. Maar anyway, back to real life.
Met veel tegenzin heb ik zondagavond om twee uur 's nachts (haha veel te lang met vriendin annemiek lopen bijpraten) mijn koffertje weer ingepakt. En tja dat koffertje wordt toch iedere keer weer iets zwaarder. Vooral nu ik niet precies weet wanneer ik weer naar huis ga keren wil ik natuurlijk wel al mijn fijne bezittingen bij me hebben.Bovendien gaan er ook steeds meer huishoudelijke artikelen mee waarbij vooral gedacht moet worden aan survival-voedselpakketten zoals instand-noodles, thee, kruiden en suikers, haha niets is achter gebleven. Uiteindelijk om 3 uur mijn bedje ingestapt om toch nog even wat slaap te krijgen. Haha maar ja.. ik blijf dan toch altijd een beetje onrustig zo'n nachtje van tevoren waardoor het slapen me wat moeilijk afging. Wel heerlijk nog een nachtje genoten van mijn eigen bedje, eigen ontbijtje en huisje.
Maandagmiddag om half 1 met Shan de Thalys ingestapt. En waar we normaal dan ongeveer zo'n 4 uur bijpraten vielen zowel Shan als ik al snel in slaap. Ja dat krijg je dan, je denkt naar huis te gaan en wat rust te krijgen maar uiteindelijk ben ik toch alleen nog maar aan het rennen geweest om weer zoveel mogelijk van vriendjes, vriendinnetjes en holland mee te maken. Maar anyway alle slaap weer ingehaald in de trein dus en daar hadden we dan ook wel even de tijd voor want vanwege de weersomstandigheden hadden we een uurtje vertraging opgelopen. Met knikkende knieeen vervolgens naar de taxirij toegelopen. Aangezien de Thalys propvol zat met mensen en hun supergrote koffers kregen wij het al koud als we eraan dachten hoe lang we buiten in de taxirij wel niet zouden moesten staan wachten. Bij puur geluk binnen drie minuten al in een taxi kunnen stappen. Een wonder had plaatsgevonden.
In ons appartement (dit keer zowaar op een warme manier) ontvangen door onze huisvrouw (de vijftigjarige kroaat). Gelijk een nieuw bedje toegewezen gekregen (eerst onder licht protest: Waarom mag ik niet in me oude bed??) en zo komt het nu dat Shanna en ik in een stapelbed slapen met mogelijk later nog twee andere meisjes op de kamer. Op dit moment zijn we echter alleen in het appartement, de meeste meisjes moeten nog arriveren en een paar komen ook helemaal niet meer terug, wat wel jammer is. Toch moet ik me zeggen dat ik me prima vermaak met mijn Shan en dat het heerlijk is om even met niemand rekening te moeten hoeven houden.
Bij aankomst lag er al gelijk een fax met zo'n zes castings voor ons te wachten waardoor wij al snel ons bedje in zijn gekropen om de ontstane wallen van de dagen daarvoor nog iets verder weg te werken.
Dinsdag dus een drukke dag gehad. Na heel wat geren in de kou wat nog niet eens zoveel deed voor de lichamelijke temperaturen (het is hier nu -8) alle castings gehaald en nog een stop gemaakt bij het bureau om iedereen gedag te zeggen. Weer lekker nieuwe foto's in mijn boek gekregen (haha blijft fijn, na een tijdje kan ik dat boek wel dromen) en heel wat nieuwjaarszoenen in ontvangst genomen. Totaal bevroren weer teruggekeerd naar huis. Bij de laatste casting, waarbij ongeveer zo'n 30 jongens en twee meisjes zaten ("Shan..? Zijn we echt wel bij de goede casting beland?") anderhalf in de kou moeten wachten waardoor we er twee-en-een-half-uur thuis over gedaan hebben om weer op enigzins normale temperatuur te komen. Dit met twee dikke dekens met vijf grote koppen thee en een hele mooie film. Weer lekker op tijd het bed ingedoken (het lijkt wel of de kou een beetje moe maakt).
Woensdag viel het even dood qua castings. Met maar 1 casting op de planning lekker lang uitgeslapen en rustig aangedaan. 's Middags voor het eerst sinds een jaar weer naar de kapper geweest. Haha ja ik weet ik ben erg maar ik vergeet dat soort afspraken gewoon altijd te maken. Dit keer echter in geval van nood. Bij de job in Milaan hadden ze me haar een halve centimeter bijgeknipt terwijl het in een staart zat. Met als gevolg dat mijn haar zo schots en scheef als de toren van pisa voor twee weekjes was. Anyway ben dus weer correct recht geknipt. Echter was het misschien wat slimmer geweest om voor onze enige casting naar de kapper te gaan aangezien het om een haarcasting ging en mijn bad-geknipte haar nu nog op film staat (die job kan ik voorlopig wel even vergeten haha).
'S avonds opnieuw film gekeken. Haha Shan en ik worden addicts maar naar buiten gaan is te koud en franse televisie begrijpen wij weinig louter van.
Vandaag opnieuw een rlxd easy day. Iedereen is weer een beetje aan het opstarten met het werk en dus stond ook vandaag maar 1 casting op het programma. Na wat gewik en geweeg toch maar besloten niet weer thuis te gaan zitten vervelen en zijn wij zoals echte parijse jongeren het betaamt gaan hangen in "the mall" oftewel het winkelcentrum "les halles". Al snel kwamen Shan en ik erachter dat een carriere als hangjongere niet voor ons weggelegd was en zijn we voor het eerst naar een echte franse cinema (= "bioscoop", voor de slaperige kijkbuizer) geweest. Hier de engelse film twilight (natuurlijk met franse ondertiteling) gezien. Erg grappig was dat echt de hele zaal vol zat (die nog aardig groot was) terwijl het 1 uur 's middags was. Het is hier voor fransen namelijk ook veel normaler om in je eentje naar de bioscoop te gaan. Supergezellig middagje gehad dus.
Teruggekomen met dikke hoofdpijn (ik hoop niet dat ik de griep krijg) en om vier uur maar snel een middagpowernap gedaan. Echter voor kort omdat voor dat ik het wist nog half-slapend mijn bureau aan de lijn had. Goed nieuws: morgen de eerste job van het jaar. Voor bazaarchic. Vraag me niet wat het is, maar het heeft iets met internet te maken. En dus wordt het weer tijd om aan de bak te gaan. Net ook te horen gekregen dat er nieuwe huisgenootjes binnenkomt en zo begint langzaam het jaar weer een beetje op gang te komen.
Volgend weekend komt gezellig mijn Vati en Schwester langs om een heerlijk weekendje te spenderen in Parijs. Kan niet wachten! Het weekend daarna is ook mijn lovely moeder even in Parijs te vinden voor de meubelbeurs dus alleen ben ik niet!
Anyway, keep you posted!!
xxxx
08 Januari 2009 - 21:01
Petra S:
Lieeeeeeeve schat !!!
Welcome back to paris...was zo leuk je even aan de telefoon te hebben en ik lees met zoveel plezier (elke keer weer) je verhalen..je hebt zoveel kwaliteiten ben hartstikke trots op jou, wat leuk heeeeee dat nou eindelijk pap komt...suuuuperleuk, geniet maar lekker van elkaar pernilla verheugd zich ook zo enorm om je te zien...haar grote zus..je bent een echt voorbeeld voor haar..we gaan ook snel naar melissa weekend maastricht..ben zo benieuwd hoe ze het heeft leeft en woont daar. Nou ja anyway....ik kom snel ook naar jou gan we eten stappen shoppen and so on.... knuffels lieverd en AU REVOIR.....HEEEEEEEEL VEEL PLEZIER volgend weekend..ben beetje jaloers mar kga naar vriendinnetje die wordt alweer 50 !!! ook leuk..kus succes en ik denk aan jou xxx peet -
10 Januari 2009 - 09:43
Vince:
heee lieve Vir!!
wat leuk om wat van je te lezen weer joh.. ik zal je van de week wel even n (kort) belletje geven oke?
succes en doe je ding!!
liefs Vin