Last days of fashionweek - Reisverslag uit Milaan, Italië van Virginia & Shanna & Sharon Slaghekke & Keetelaar & van de Weetering - WaarBenJij.nu Last days of fashionweek - Reisverslag uit Milaan, Italië van Virginia & Shanna & Sharon Slaghekke & Keetelaar & van de Weetering - WaarBenJij.nu

Last days of fashionweek

Door: Virginia

Blijf op de hoogte en volg Virginia & Shanna & Sharon

28 September 2008 | Italië, Milaan

Dag trouwe kijkbuizer!

Maar weer even een updateje vanuit beautiful but grey Milano.

Anyway ik was gebleven bij mijn idiote dag. Allereerst presentatie van Vogue daarna door voor een fitting en vervolgens een presentatie van Dsquared2 waarbij alle tijden elkaar lekker overlapten.

Mijn idiote dag begon om precies te zijn om 5 uur 's morgens. Het moment dat mijn wekker net iets te hard afging en ik na meerdere snoozingen er toch maar echt uit moest. De calltijd voor de Vogue presentatie was 7 uur en aangezien de locatie niet al te dichtbij was werd het al veel te vroeg, metro-en, bussen & trammen. Gelukkig had mijn liefste Shan dezelfde job op het programma staan en konden we elkaar gebruiken als kussen.

Presentatie stelde zelf niet veel voor. Shan en ik liepen alletwee voor onze eigen designer en op een paar important peopletjes na was er niet veel aan. Wel fijn een kwartier eerder gefinished wat fijn was voor mijn schedule.

Snel de fitting gedaan en doorgerend naar dsquared2. Beetje hetzelfde verhaaltje maar dit keer met een paar stuk mooiere outfits. Bah beste kijkbuizer, werd er dik hebberig van. Heerlijk mooie jasjes, spijkerbroeken en jurkjes. Heel erg lol gehad met mijn mede-presentatie-miepies. Voordat we het wisten werd er alweer gezegd (twee uur voor de eigenlijke eindtijd) dat we naar huis mochten. Jaja ik weet het. Ik heb ook geen idee hoe maar het lijkt hier wel iedere dag de omgekeerde wereld. Op dagen dat ik denk dat ik eindelijk denk geen blaren op mijn voeten ga krijgen ontstaan ze en andersom wanneer het druk lijkt te zijn heb ik een hele chille dag.

Zo ook ruleerde mijn regel voor vrijdag. Na het ontvangen van onze fax donderdagavond (waar elke dag opstaat wat er die volgende dag ons te doen staat) leek het een rustige vrijdag te worden. 1 fitting en een stuk of vier castings. We moesten nog even wat regelen op het bureau en klaar zou het zijn. Totdat de telefoon van ons nederige appartementje ging rinkelen. Hmmm.. aangezien onze telefoon alleen rinkelt als we een pizza hebben bestelt en we ons nu van geen bestelling bewust waren kon deze rinkel niet veel goeds voorspellen. En inderdaad het bureau belde nog even voor een last-minute job. Veel konden we er weer niet eens van verstaan alleen dat er nog een extra fax voor ons beneden klaar lag. En ja hoor daar lag die.. als een tikkende tijdbom met weer eens een te vroege calltijd en een te vage naam. Love, Sex, Money: simulate show voor tv. Shan en ik visualiseerde ons al lakpakjes, bikinietjes en veel te hoerige hakken toen onze receptionist vroeg of hij zelf misschien niet deze job mocht doen. "Without the love" zei hij en mister & collega in spe lagen leuk in een deuk. Erg grappig vonden Shan en ik op dat moment deze grap niet beste kijkbuizer.

Vrijdag in ieder geval dus weer vroeg op weg naar het gebouw waar ook de Vogue presentatie was (veel shows, presentaties etc. werden daar gegeven) wat betekende weer veel metro's, trammen & bussen en shan die alweer als kussen gebruikt werd. Na een uurtje make-up en haar te hebben gedaan snel een outfitje aangekregen en eindelijk uitgelegd te hebben gekregen wat we daar nou eigenlijk deden. Vraag me niet waarom maar we zouden 1 outfit moeten lopen en die zou dan worden vertoond op televisie, de echte show zou later nog volgen maar we moesten net deden of dit de echte show was. Hmmm.. na een keer de catwalk op en neer te hebben gelopen en ik nog dacht dat dit de repetitie was bleek dat alles al opgenomen was en we weer konden gaan. Haha niet normaal rlxd dus. In totaal anderhalf uur bezig geweest.

Rest van de dag afgemaakt met fittings, castings en andere kleine dingetjes. Lang, maar prima.

Zaterdag twee shows gelopen. En laten we zeggen twee nogal verschillende shows. De eerste was Kira Plastinina. Het enigste wat we wisten was dat het een of andere Russische designster was en de kleren nogal "laidback" (denk joggingstof, all-stars etc.) waren. Echter onszelf zeer vermaakt toen we erachter kwamen dat deze "Kira" pas zestien jaar was, een billionaire als vader had en daarom dus maar op een dag besloten had haar eigen kledinglijn op te zetten. Erg moeten lachen om deze Russiche laten we zeggen wat chaotische familie. Kleren waren niet echt mijn stijl think "Barbie gones wild" (het thema was zelfs malibu) maar t was zeker een keer fijn om zorgeloos een show op allstars en in joggingpak te lopen.

Na Kira gelijk doorgeraced naar Alviero Martini wat sommige van jullie misschien wel kennen als het wereldbolmerk (die tassen van leer waarop hele landkaarten staan gedrukt). Opnieuw weer alle make-up erop en eraf (ik begrijp niet dat mijn huid nog niet is gaan protesteren) en kleren aangetrokken die bedoeld waren voor een publiek dat ongeveer 30 jaar ouder was dan dat van Kira. Hoogtepuntje van de show was mijn ontmoeting met Mischa Barton (die de meeste van jullie kennen als Marissa uit the O.C.) en het feit dat ze kwam kijken.

Zaterdagavond eindelijk dan Nina's verjaardag gevierd. Naar het hotel van Joe gegaan (vriend van de vriend van Nina.. ) en daar via roomservice om een cake met kaarsjes gevraagd. Deze lieve mensen hadden echter geen cake in huis en daarom kregen we ongeveer een kwartiertje later een glas met tiramisu en twee kaarsjes erin aan de deur bezorgd. Ook leuk, iets te klein echter haha. Vervolgens met zijn allen (Nina, Shanna, Nina's vriend en vriend van nina der vriend) doorgegaan naar The Club waar we weer leuk in het gezelschap stonden van 90% mannelijke italiaan. Ikzelf heb het hierbij al snel gelaten aangezien ik vandaag (ja het is zondag inderdaad) alweer geen vrij had maar aan het werk moest. Shan kwam geloof ik echter om 7 uur de deur binnenlopen haha maar ja dat arme kind had het dan ook wel verdient na die zware twee weken.

Vandaag presentatie gedaan voor Fendi. Wat kan ik erover zeggen. De mooiste tassen ooit. Slang, krokodil elke bedreigde diersoort heb ik voorbij zien komen in alle mooie handbags. Supermooie nieuwe collectie. Wilde weer eens alles hebben. We kunnen dus maar weer eens concluderen dat ik echt te hebberig wordt van dit werk. Daarna maar doorgegaan om te shoppen bij duomo maar kon niets zo mooi vinden als waarnaar ik de hele dag had lopen staren en heb het toen maar met verzuurde spieren in mijn benen opgegeven.

Net weer lekker dood film lopen kijken met een take-away salad.

Zometeen na mijn theetje (ja ik moet nou echt stoppen volgens mij is al het water al verdampt het kookt namelijk al dit hele berichtje) lekker slapen. Werk morgen en overmorgen voor Marie-Claire IT. Jippie!! Eindelijk weer foto's, kan geen catwalk meer zien!!

Anyway ben hier snel weer!

XX

• 01 Oktober 2008 - 20:44

Amy:

Heey! Wat leuk jullie weblog! Echt super leuk om te lezen! Hopelijk is de fashion week helemaal goed gegaan, lekker druk! Zo af en toe lees ik een berichtje van jullie dus je zal me nog wel een keer in een reactie voorbij zien komen! Nog veel plezier, succes en groetjes Xxx.Amy