Making long days - Reisverslag uit Milaan, Italië van Virginia & Shanna & Sharon Slaghekke & Keetelaar & van de Weetering - WaarBenJij.nu Making long days - Reisverslag uit Milaan, Italië van Virginia & Shanna & Sharon Slaghekke & Keetelaar & van de Weetering - WaarBenJij.nu

Making long days

Door: Virginia

Blijf op de hoogte en volg Virginia & Shanna & Sharon

17 September 2008 | Italië, Milaan

Daag beste kijkbuizer!

Het lijkt alweer weken geleden dat ik hier voor het laatst een berichtje heb geplaatst. Maar gelukkig viel de schrik mee, afgelopen donderdag was ik hier nog aanwezig. Tijd voor een goede update:

Vrijdagochtend drie castings gedaan.Met volle moed op weg gegaan aangezien de felle brandende zon (die echt niet fijn is als je castings moet lopen) zich niet vertoonde. Elke dag als Shan en ik hier uit het raam kijken en we zien wolken is het een groot feest. Haha klinkt zwaar belachelijk natuurlijk omdat we in Nederland gelijk vier uur op het terras zitten als er ook maar een zonnestraaltje te zien is, maar hier lopen in 30 graden is verschrikkelijk. Toch schrokken we echter toen we een paar druppels voelde toen we de metro inliepen. Maar dat was niets vergeleken bij wat ons te wachten stond bij het verlaten van de metro. Met bakken kwam de regen uit de hemel. Donder, bliksem en rondrennende mensen op weg naar een schuilplek. Dat was even anders dan het normale weer dat we in Milaan gewend waren, wat onze korte jurkjes met blote armen maar weer bewezen. Voor drie eurootjes een paraplu gekocht en als een gek van casting naar casting gerend. Gelukkig op tijd klaar en heerlijk thuis voor een discodutje onder de wol gekropen (normaal is het een dun lakentje). Vrijdagavond superleuk uitgeweest met de agency in de beachclub. Eerst daar heerlijk gegeten waarop tegen een uurtje of 1 het restaurant werd omgetoverd in een zeer fijne club. Onwijs leuke avond gehad. Nina kende nog een jongen van haar vorige keer in Milaan en gezellig de hele avond mee opgetrokken. Na een afterparty thuis, met vooral veel thee en water om vijf uur ons bedje ingedoken.

Zaterdag duffe dag gehad. Weinig gedaan wat neerkomt op het halen van een fles water en een doos druiven. Van de agency een telefoontje gekregen dat ik die volgende dag werkte voor Jo No Fui (ja ik dacht eerst ook dat dit een chinese afhaalmaaltijd was, maar het blijkt een mooi merk te zijn) en aangezien Shan ook werkte voor een lookbook zijn we alletwee maar vroeg ons bedje ingedoken.

Zondag dus gewerkt voor Jo No Fui. Na het aanpassen van de hele collectie werd de casting voor de show op dezelfde locatie gehouden. Superleuk om te kunnen zien hoe het is om aan de andere kant van de tafel te zitten bij een casting en alle meisjes te zien lopen. Drie uur lang lopen genieten en nog beter er voor betaald gekregen. Om half 8 uiteindelijk gefinished.

Maandag castings gelopen. Merk al aaridg dat er meer miepies in town komen aangezien de wachttijden bij de castings steeds langer en langer worden. 's Morgens een telefoontje van mijn agency dat ik die volgende dag zou vertrekken voor een job in Reggio Emilia, ongeveer anderhalf uur van Milaan vandaan. Na het doen van zo'n zeven castings en een uurtje thuis snel wat rode kool na binnen te hebben gewerkt (ik begin Nederlandse maaltijden te missen en verder hadden we niets meer in huis, wij armoedzaaiers) de trein ingestapt. Was gelukkig samen met drie andere meisjes wat erg gezellig was, alhoewel we er alle vier even dood bij zaten. Aangekomen bij het hotel (wat helaas niet al te groot was) maakte we ons op voor een korte nacht: de calltijd voor de presentatie van MaxMara was half zeven, wat betekende om zes uur ontbijt. Echter bleek ik zo'n onwijs gezellig huisgenootje te hebben dat we tot ongeveer 1 uur hebben zitten praten wat zo'n vier uur slaap betekende.

MaxMara was erg leuk om te doen. Supermooie kleding. Om de vier minuten kreeg ik weer een prikkeling door mijn shopzenuwen. Helaas natuurlijk al het moois weer moeten inleveren. Bah! Na het showen van zo'n 8 outfits konden we om half 2 alweer de trein naar huis nemen. En daar stond me een verrassing te wachten. Aangekomen bij het appartement bleek de agency nog een leuke fax met castings te hebben gestuurd. Dit betekende weer op pad. Met nog blaren en wondjes van de show me duffe kop de metro ingesleept. Duizend lang zitten wachten bij alle castings maar wel weer heel veel bekenden van een tijdje terug tegengekomen! ' S avonds maar weer eens op tijd me bed ingegaan. Kon echter door de te lange dag niet slapen. Na lang woelen weer pas om 1 uur in slaap gevallen.

Vanmorgen dus weer als een lijk opgestaan. En het feest ging verder. Elf castings en een job. Bij de eerste casting voor Jill Sander zo'n twee uur zitten wachten waardoor ik alweer twee andere gemist heb. Tja zo gaat dat, aan tijd doen italianen niet echt haha. Na het doen van nog zo'n vier castings aangekomen bij een casting voor Bally waar het even slikken was. Letterlijk 80 meisjes voor me (er was een lijst op nummer haha). Het is eigenlijk best raar, je bent de hele tijd aan het rennen om op tijd te komen en urenlang aan het wachten en niets doen om de casting dan te doen. Na zo'n uur te hebben gewacht doorgegaan naar mijn Job. Weer voor Jo No Fui. Kon echter gelijk weer gaan aangezien de kleren die we nodig hadden nog niet waren gearriveerd waardoor de job nu waarschijnlijk verzet wordt naar vrijdag of zaterdag. Haha weekend is er niet tijdens fashionweek. Slapen is voor dummies. In plaats van de job dus nog drie castings gedaan en net duf en dood thuis op de bank geploft. Shanna en Nina zijn nu uit eten met de agency. Trek het zelf echter even niet op dit moment. Morgen weer om 10 uur aan het werk voor looks voor Mosschino en tussendoor moet ik nog even regelen dat een driver me naar belangrijke casting voor prada brengt.

De reden dat de berichtjes wat minder zijn de laatste tijd kunnen jullie dus misschien wel begrijpen. Het is hier een groot circus. Bovendien is onze internetverbinding op de kamer niet fantastisch waardoor ik weer gedrongen naar de pola-lounge ben gaan. Ik beloof dat het volgende berichtje niet zolang op zich laat wachten.

Dit weekend vieren we bovendien de sweet twenty-one van Nina mijn kamnergenootje. We zijn nog heftig opzoek naar ideeen voor deze fantastische party. Iemand enig idee?

Oh ja Shan en ik zijn beide geboekt voor een presentatie van Vogue Italia volgende week waarbij geselecteerde nieuwe designers hun kledingstukken showen. Gezellig gezellig gezellig!!

Anyway, ga nu slapen, mijn bed klinkt te verleidelijk.

Mis jullie allemaal!! XXX