Gapen & slapen @ londen - Reisverslag uit Londen, Verenigd Koninkrijk van Virginia & Shanna & Sharon Slaghekke & Keetelaar & van de Weetering - WaarBenJij.nu Gapen & slapen @ londen - Reisverslag uit Londen, Verenigd Koninkrijk van Virginia & Shanna & Sharon Slaghekke & Keetelaar & van de Weetering - WaarBenJij.nu

Gapen & slapen @ londen

Door: Virginia

Blijf op de hoogte en volg Virginia & Shanna & Sharon

29 April 2008 | Verenigd Koninkrijk, Londen

Goeiemoggel kijkbuizers!

Oh oh oh wat is het vroeg en oh oh oh wat moet ik nog lang wachten en oh oh oh wat heb ik er al een trip opzitten. Laat ik maar verder gaan waar ik gebleven was!

Maandagochtend dus Hong Kong ingegaan! Wat fantastisch zeg! Eerst naar een echte lokale markt geweest, waar de beestjes ach ja hoe zal ik dit zeggen nog niet 100% naar de hemel vertrokken waren. Elke soort vis die er is halfspartelend moeten zien vechten tegen zijn leventje & veel opgehangen kippetjes was het ochtendprogramma. Voor de thuisblijvers maak u geen zorgen ik heb filmpjes van deze (nu waarschijnlijk dode) spartelende visjes. Zeer interessant om te zien hoe de Hong Kongse bevolking 'boodschappen' doet.

Vervolgens moest er natuurlijk geshopt worden. Na de markt zijn we (de fotograaf, fotograaf-assistent en ik) doorgegaan naar een van de vele shoppingmalls die Hong Kong kent. Aangezien ik met twee mannen op stap was heb ik hier natuurlijk niet al te lang gebruik van gemaakt en me ingehouden met mijn uitgaven (op een heerlijk jurkje na dan ;)). Ze hebben hier echt niet normaal goedkope kleding & iedereen loopt er zeer fijn bij. Dacht dat ik trouwens ook onderhand niet meer zou schrikken van de drukte op straat maar als nog een beetje cultuurshock gehad door de vele gebouwen, mensen, commercials, auto's, taxi's, bussen, tram's, metro's & vooral de snelheid hiervan.

Na het shoppen zijn we doorgegaan naar de adidas winkel want aangezien de fotograaf en zijn assistent de laatste campagne hiervan geschoten hadden moest deze natuurlijk even bezichtigd worden. De adidas winkel lag echter in een ander deel van Hong Kong, aan de overkant van een grote rivier. Hier zijn we als echte classic tourists overheen gegaan met een ferry en camera in de aanslag. Chinese zee stinkt echter alsof die al jaren over de datum is en ook de lucht is maar 2 maanden per jaar helder. Als je het mij vraagt komt dit gewoon doordat de meeste chinesen nogal viese gewoontes hebben maar Hong Kong is juist een van de schoonste steden van de hele wereld. Zo moest ik er in het begin nogal aan wennen dat je een boete van 500 euro kan krijgen voor het gooien van een simpel kauwgompje op straat.

Na het aanhouden van de twee immenmse adidas billboards (waar ze hiervan in elke straat minstens 4 hebben) hebben we een echte Hongkongse (tja hoe zal ik het noemen), 'shake' gehaald met mango, mangosap en een soort van flubberachtige kleine bolletjes die er als rijst uitzien. Superlekker en misselijk gingen wij verder.

Nog een paar winkeltjes aangehouden en daarna teruggegaan naar het hotel om de koffertjes op te halen. Samen met fotograaf en fotograafassistent ingechecked (dat kan daar op het treinstation), aangezien zij ook gisteravond vertrokken zijn en doorgereden om met een heel stel mensen (stylistes, art-director, fotograaf etc.) te gaan eten op de top (of peak zoals zij het noemen) van Hong Kong. Wat een uitzicht zeg!! Jullie weten dat ik een persoon ben die normaal niet zo snel stil valt maar het is dan toch gelukt, voor minimaal een paar seconden ben ik sprakeloos geweest. Heerlijke 'echt' chinees (niet het hollandse 'chinese'eten) gegeten en daarna snel doorgerend voor de express naar het vliegveld.

Wat een rotvlucht zeg! Aangezien ik nogal zeer kapot was dacht ik dat ik binnen 2 minuten weg zou vallen. Niets bleek echter minder waar. Kwam in het midden tussen 2 chineesjes (als afsluiting) te zitten en een persoon voor me die graag horizontaal lag. Met nog lekker wat turbelentie erbij & na het horen van alle leuke cd's (ik ging na een tijd over op klassiek, daar moet je geloof ik rustig van worden) en het zien van een film zat ik nog steeds stijf overeind. Voor ik het wist (nou ja het duurde natuurlijk wel 8 uur) werd het ontbijt uitgeserveerd en had ik misschien een half uurtje geslapen. Echter wel heerlijk body-language gesproken met het 80-jarige chinese vrouwtje naast me (liefste chineesje oudje dat ik ooit ontmoet heb).

En hier zit ik dan nu, weer op Heathrow, met een nog langere wachttijd en een koffer die ze nog niet in willen nemen omdat het nog te lang duurt voordat mijn vlucht gaat. Dit betekent tegelijkertijd ook dat ik nog niet naar de starbucks kan, het moet doen met lelijke internetcafe-koffie & leuke arabische muziek op de achtergrond. Hoop over zo'n 8 uurtjes thuis te zijn!

Tot snel beste kijkbuizers!

Dit was echt het laatse tripje voor voorlopig want mijn eindexamens beginnen al over drie weken! Pffff.. Nog even tanden op elkaar en doorzetten maar!

xxxxx liefsssss

• 29 April 2008 - 11:02

Marcel En Petra:

Wat een supertrip. Dit is leven met de snelheid van het licht. Back to normal live again!