WAUW
Door: Virginia
Blijf op de hoogte en volg Virginia & Shanna & Sharon
26 April 2008 | Hong Kong, Hong Kong
Heb serieus maar 1 woord voor Hong Kong: Wauw! Wat een plek! Was natuurlijk al eerder in China geweest maar niet te vergelijk zeg! Op elke hoek van de straat staat een wolkenkrabber waar je u tegen zegt, met billboards, schitterende lichtjes en een uitzicht op een verlicht voetbalveld midden in de stad. Het is hier niet normaal groot. Zoveel mensen, auto's, taxi's, bussen & metro's heb ik nog nooit gezien. Alles is meer dan high-tech en heb het idee dat ik een paar jaartjes de toekomst in ben gegaan.
Gistermiddag om 2 uur ben ik vertrokken naar Schiphol. Aangezien het de drukste dag van het jaar was had ik lange rijen verwacht maar het idiote was dat ik nog nooit zo snel geholpen, ingechecked en gecontroleerd ben. Daarom nog even de tijd gehad om met de liefste man van de hele wereld (genaamd mijn opa) een cappuccino te drinken.
Na weer wat doelloos rondgehangen te hebben eerst naar Londen Heathrow gevlogen om daar vervolgens op 9 pounds mezelf een paar uurtjes te vermaken. Had ook een vlucht eerder kunnen hebben, maar ze waren bang dat ik anders niet op tijd voor mijn overstap zou zijn. Na mijn recente overstapervaringen leek mij dit geen slecht idee.
Om 12 uur s'avonds met een kleine vertraging dan toch eindelijk het veel te grote Virgin vliegtuig ingestapt om als een idioot in slaap te vallen. Toen ik echter wakker werd en vervolgens ook echt klaarwakker was bleek dat de rest van het vliegtuig sliep en ik het avondeten gemist had. Met ongeveer zo'n 260 verschillende cd's, 90 verschillende films, 80 computergames en te veel tijdschriften die ik zelf gekocht had mezelf toch wel vermaakt om vervolgens weer als een gek met een rammelende buik in slaap te vallen. 's Morgens wakker geworden met de heerlijke (ahum) vliegtuigvoedselgeur en voor ik het weet deed ik met opgezwollen voeten en dooie oogjes mijn eerste stap in Hong Kong.
Nog nooit zo staan zweten bij de douane. Oh oh als ik er nou maar inkwam. Mocht echter zonder problemen doorlopen, mijn bagage was er binnen 2 minuten en er stond een lief chinees meisje met GROEN haar op me te wachten. Deze lieverd heeft me naar mijn cosmopolitain hotel gebracht waar mijn kamer heerlijk is en het uitzicht nog heerlijker. Iedereen praat hier zeer fijn engels en ik vermaak mijzelf met fashion tv, internetten en foute Amerikaanse films. Bellen kost niet normaal duur, dus het thuisfront moet het voorlopig maar even met smsjes doen. Het is hier nu bijna 9 uur maar ben natuurlijk nog absoluut niet moe.
Morgenochtend wordt ik opgepikt en naar de shoot gebracht. Daarna gaan we gezellig Hong Kong in met de crew en maandag ga ik shoppen sightsee-en en alweer naar huis vliegen. Maar ik wil niet! Kunnen er geen mensen hier naartoe gestuurd worden?? Vrijwilligers?
Al het liefs aan het thuisfront & mijn lieve bezorgde moeder in het speciaal!
xxxxxxxx
27 April 2008 - 21:31
Richelle:
Hoi lieverd,
Gelukkig heb ik je net heel even gesproken,was blij je te horen,geniet lekker van je vrije dag,er is veel te zien daar,wens je een goede vlucht en tot dinsdagavond drinken we weer lekker samen een koffietje.
Dikke xxx mama